Zverejnené 17.09.2024,
Knižnica je EKO
Triedený zber a odvoz odpadu prostredníctvom farebných nádob sa v Bratislava – hlavné mesto SR využíva už 30 rokov. Napriek tomu však stále kolujú spoločnosťou domnienky obyvateliek a obyvateľov, že všetko aj tak končí na jednej kope a triedenie odpadu preto nemá zmysel.
S cieľom tento žijúci mýtus konečne raz a navždy na našom území vyvrátiť, sa naši kamoši z OLO – Odvoz a likvidácia odpadu rozhodli, že to ukážu na reálnom prípade. Veď také predsa majú najlepší efekt.
A tak z odpadu, ktorý bratislavské domácnosti správne vytriedili do žltého kontajnera  alebo vreca, vyrobili recyklované vrecia na odpad, ktoré sa vrátili do obehu a dnes slúžia aj v petržalských škôlkach, školách či domovoch pre seniorov, ale aj v pobočkách petržalskej knižnice.
Máme radosť, že sme aj na zelenom sídlisku mohli byť súčasťou tejto spoločnej iniciatívy OLO a ďalších mestských častí, ktorá zdôrazňuje zmysluplnosť správneho triedenia a má ako environmentálny, tak aj sociálny dopad v pozitívnom slova zmysle.
Triedenie odpadu je veľmi dôležitá vec. Pomáha nielen životnému prostrediu, ale v konečnom dôsledku aj nám všetkým.
ĎAKUJEME  za každého obyvateľa či obyvateľku Petržalky, ktorí to majú rovnako. Aj vďaka nim môže byť Petržalka stále lepším miestom pre život.