22.09.2023 17,30-19,00h.

Pobočka Vavilovova 26 Pre dospelých vavilovova26@kniznicapetrzalka.sk | +421 947 487 716, WI-Fi FREE zóna
Platforma KineDok vďaka viac než 200 projekčným miestam v 6 krajinách prináša filmovým fanúšikom to najzaujímavejšie z regiónu. Ďalší, už deviaty ročník KineDoku sa začal 1.mája 2023.
Filmy z kolekcie KineDok sú premietané v kaviarňach, galériách, kultúrnych centrách, či rôznych netradičných priestoroch a sú sprevádzané diskusiami s tvorcami, filmármi či inými zaujímavými hosťami.
V roku 2022 rozšíril KineDok distribúciu aj do knižníc. Tieto projekcie sú doplnené diskusiami s pedagógmi a pozvanými odborníkmi.

Tsotne Zedginidze, 10-ročný klasický klavirista a skladateľ z Gruzínska, je niekedy prirovnávaný k Mozartovi. Žije so svojou charizmatickou babičkou Ninou, ktorá je Tsotneho opatrovateľkou, učiteľkou a manažérkou jeho medzinárodnej kariéry. Režisér Alexander Koridze jemne vyvažuje perspektívu zázračného dieťaťa s pohľadom vonkajšieho pozorovateľa a skúma trpkú realitu výchovy dieťaťa, pre ktoré sa hviezdna sláva javí ako nevyhnutná.

Náš hosť na diskusiu: Mgr. art. Ladislav Patkoló, ArtD. 

Na ZUŠ Júliusa Kowalského vyučuje hru na klavíri a je vedúcim odboru klávesových nástrojov. Pedagogicky pôsobí aj na Katedre klávesových nástrojov Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU v Bratislave.