22.09.2023 16,00- 17,15 hod.

Pobočky Vavilovova 24, Vavilovova 26 vavilovova24@kniznicapetrzalka.sk | +421 947 487 715, FREE WI-FI zóna
Ján Štrasser (1946) je básnik, textár, dramaturg, esejista a prekladateľ. Umeleckému prekladu sa venuje od roku 1966, za niektoré preložené diela dostal prestížne ceny (Cenu Jána Hollého aj Cenu Zory Jesenskej). Pôsobil ako redaktor, dramaturg, od roku 2004 je v slobodnom povolaní.
Jánovi Štrasserovi v týchto dňoch vyšla kniha Tvárou v tvár.
Ako už samotný názov napovedá, ide o dialogickú knihu spomienok na detstvo, na dospievanie, na časy štúdia, na zamestnania, ktorými prechádzal, na ľudí, ktorých v živote stretol. Dôležitou súčasťou Štrasserovho spomínania je jeho literárna práca. Je známy ako básnik, prekladateľ i publicista, no azda najväčšiu popularitu získal ako textár piesní populárnej hudby a najmä muzikálov – napísal texty piesní do kultových muzikálov Cyrano z predmestia či Neberte nám princeznú. V knihe Tvár v zrkadle sa nevyhýba ani citlivým témam súvisiacim s jeho životom a tvorbou.
Stretnutie s autorom realizujeme v rámci programu Planéta 2426, ktorý je predstavením nového priestoru a nových možností knižnice na Vavilovovej 24 a 26.
Našim prianím je, aby sa zrekonštruovaná knižnica Vavilovova 26 a jej „knižničná sestra“ Vavilovova 24, stali vašimi planétkami, novými svetmi, ktoré vás nasmerujú nielen do naratívov a myšlienok ukrytých v knihách.
„Planéta 2426“ vysiela aj hudobné tóny, rozvíja kritické myslenie, poznávanie miesta a mesta,v ktorom žijeme, stretnutia so zaujímavými hosťami, workshopy, besedy, výstavy, premietanie filmov a Klub pod terasou.